Skip to content

Om Nomotus

Når viden fra fysioterapien bliver brugt til udvikling

Som fysioterapeut kan man kun blive fascineret af den menneskelige krop og evne til at fungere i mange forskellige sammenhænge.

Håndboldspilleren formår at tage ”tæsk” og ramme gulvet hårdt mange gange. Løberen, springeren, soldaten, bokseren, danseren,  og mange andre skal tilpasse sig stød, vibration, gentagelser og udvikling. Foden er en kroppens mest omstilbare del af skelettet. Vejer kun ca. 100 gram og kan bære langt over 100 kg. Mennesket og dyreriget er unik og hver art har udviklet helt specielle egenskaber.

Inspirationen fra fysioterapien hvor mange skade kommer igennem vurderings emnerne. Styrke, mobilitet, fleksibilitet, stabilitet, over use, over load mv. Dette er vigtige parametre i træning og rehabiliterings fremdrift.
Det er også i dette univers jeg har hentet inspiration til udviklingen af det vibrationsreducerende patent og udvikling af produkter. Det er vanskeligt at opnå stor reduktion i vibration og stød på et lille plads og som kan håndtere stor vægt variant uden indstilling. Dette er dog ikke umuligt.

Opnå licens til patentet

Nomotus har opnået et ret stærkt patent i over 40 lande. Vi ønsker at patentet og produktet skal anvendes i mange sammenhænge. Det er specielt velegnet til mindre maskiner og køretøjer der er anvendt inden for industrien.  Vi ønsker specielt at indgå i tætte samarbejder med producenter og give mulighed for at opnå licens anvendelse til standard eller specielle løsninger på dæmpnings og vibrationsområdet.

Ergonomiske udfordringer og rygsmerter var katalysator for udviklingsprocessen

Ideen til patentet startede med et behov i hospitalssektoren. Hos Midtvask på Skejby sygehus håndteres bl.a. transport af senge og linned til og fra afdelinger på hele hospitalet. Dette indebærer rigtig meget kørsel på små industrimaskiner der er specialfremstillet så de kan flytte udstyr men samtidig kan anvendes i alle elevatorer og små indgange.  Ved megen kørsel opstod behovet for at afhjælpe de små og tiltagende belastende vibrationer fra ujævnheder og manglende komfort. Ideen blev født og prototype testet efteråret 2018.

Udviklingsprocessen

2018

Oktober måned udføre Rfys sundhedsprojekt på Midtvask Skejby. Der er uafklaret problem med sædekomfort på sengetrækkere der fragter senge rundt på hospitalet. Medarbejderne sidder dårligt og modtager en del vibrationer fra maskine og underlag. Der laves aftale om prototype udarbejdelse og ideen er opstået. Pling sagde det. Patent ansøgning laves samtidig med prototype udarbejdelse.

2019

Drejetårn og dæmpning af sæde tilpasset A Flensborg - ac24 sengetrækker bliver produceret til Midtvask. 12 stk til en start. Sideløbende udvikles andre modeller af affjedring og dæmpning til A flensborgs maskiner.

2020

Vækstfonden finder Nomotus opfindelse værd at støtte. Innobooster projekt godkendes og der skabes bassis for mere dybdegående udvikling og videnopsamling til komme frem til produkter der hjælper med dæmpning af små og mindre industrikøretøjer

2021

Afslutning af vækstforløb med innobooster. Salg og produktion af sædeenheder til Skejbymodel sengetrækkere. Alle maskiner på Skejbysygehus får monteret sædeenhed.

2022

Udviklingen af affjedret sæde til små industrimaskiner tager form. 50 -120 kg uden indstilling af vægt er målsætningen og det er lykkedes. Høj dæmpningsgrad og vibrationsdæmpende uden for spektret Helkropsvibrationer også. Dvs. over 80 hz.

Kontakt os

Erik-schmidt

Erik Schmidt

Udvikler / fysioterapeut / Ejer

mobile 26 74 12 17